Cava Amaltea Gala Unfiltered

€ 14.60

Cava Gala Amaltea - Loxarel - Unfiltered

Een unieke Cava die u wellicht nog nooit geproefd heeft. Eén van de weinige biologische Cava's op de markt. Ook hier gaat men uit van het standpunt : "hoe minder interactie tijdens het productieproces, hoe "meer" er in de fles blijft.

Kleur Wit
Land Spanje
Streek Penedès
Fles 75 cl
Druivenras Macabeo - Parellada - Xarel-Lo
Wijnbouwer/huis
Heerlijk bij Aperitief, gerechtjes met "witbier"


Bijkomende informatie

Een unieke Cava die u wellicht nog nooit geproefd heeft.  Eén van de weinige biologische Cava's op de markt.

Ook hier gaat men uit van het standpunt : "hoe minder interactie tijdens het productieproces, hoe "meer" er in de fles blijft.  Ttz, men degorgeert de cava slechts gedeeltelijk met als gevolg dat hij er wat troebel uitziet, maar met als resultaat dat de smaak werkelijk zalig zacht is.  Geen agressieve zuren, maar mildheid en finesse.

Best eerst even, alvorens de fles te openen, de fles langzaam vertikaal omdraaien.  Hierdoor vermengt de resterende gist die zich in de fles bevindt zich rustig met de volledige inhoud en bekomt zo een totale smaakervaring !

Can Mayol ligt in de Penedès regio. Als basisdruiven gebruiken ze Macabeu, Parellada en Xarel-Lo.Geen gigantische cava producent, ze produceren slechts 'n 50 000 tal flessen. Ze gaan verantwoord om met herbiciden in de wijngaard en gaan zuinig om met sulfiet. Geiten zorgen voor een natuurlijke bemesting én deels voor de snoei van de wijnstokken !