Cava Solo Brut

€ 12.95

Cava Solo Brut Aranleon

Chardonnay en Macabeo mooi samengesmolten tot een florale cava met mooie citrus aroma's en fijne pareling. Organische druiventeelt. Brut Organico. 11 maanden rijping.

Kleur Wit
Land Spanje
Streek Valencia
Fles 75 cl
Wijnbouwer/huis
Heerlijk bij Aperitief


Bijkomende informatie

Dit vrij "jonge" domein startte in 2000 met de overname van een wijndomein van 1927 en is gelegen in het dorpje Los Marcos, zo'n 100 km ten westen van de Middellandse Zee.  120 hect, die allen organisch verbouwd worden en beplant met min 40% oude wijnstokken van meer dan 50 jaar.

Valencia wordt misschien niet onmiddellijk aanschouwd als dé cava producerende regio, maar hier worden wel degelijk heel kwalitatieve producten gemaakt!

Chardonnay en Macabeo mooi samengesmolten tot een florale cava met mooie citrus aroma's en fijne pareling.  Organische druiventeelt. 11 maanden rijping op de droesem alvorens men dégorgeert.  Dit in tegenstelling tot vele andere domeinen waar men de minimum rijping van 9 maanden hanteert.

 

Dit vrij "jonge" domein startte in 2000 met de overname van een wijndomein van 1927 en is gelegen in het dorpje Los Marcos, zo'n 100 km ten westen van de Middellandse Zee. 120 hect, die allen organisch verbouwd worden en waarvan 40% oude wijnstokken van meer dan 50 jaar.