Champagne "Exquis"

€ 34.95

"Exquis" - Clos de la Chapelle

De "Brut Exquis" is zowat het "vlaggeschip" van het Champagnehuis Clos de la Chapelle ! 'n "Full body" Champagne, apart in uitvoering en bovenal apart in smaak ! Enkel de rijpste druiven komen in aanmerking om het te schoppen tot deze Cuvée. 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay en 20% Pinot Meunier zorgen allen voor een rijpe Champagne met aromatoetsen van brioche en vleugje citrus.

Kleur Wit
Land Frankrijk
Streek Champagne
Fles 75 cl
Druivenras Pinot Meunier - Pinot Noir - Chardonnay
Wijnbouwer/huis
Heerlijk bij Aperitief, diverse eiergerechten


Bijkomende informatie

De "Brut Exquis" is zowat het "vlaggeschip" van het Champagnehuis Clos de la Chapelle !

Apart in uitvoering en bovenal apart in smaak !  Enkel de rijpste druiven komen in aanmerking om het te schoppen tot deze Cuvée.  40% Pinot Noir, 40% Chardonnay en 20% Pinot Meunier zorgen allen voor een rijpe Champagne met aromatoetsen van brioche en vleugje citrus. 

Niet voor niets een zilveren medaille op het Concours Mondial de Bruxelles !

Champagne Clos de la Chapelle situeert zich even ten zuidwesten van Reims in het hartje van Montagne de Reims met een 1er Cru classificatie. Een familiebedrijf dat sinds 1948 met hart en ziel Champagne maakt! Met een oppervlakte van 35 hect. is hier geen sprake van massaproductie, maar eerder van een fijne selectie kwalitatieve Champagnes. Er worden jaarlijks zo’n 280.000 flessen geproduceerd, wat naar Champagnenormen vrij gematigd is.