In de kijker en laatste nieuws

Garlider


Bij het proeven van de Garlider wijnen waant u zich zo in de Dolomieten !

In 2014 waren we te gast bij Christian Kerschbaumer die in de Eisack vallei, in Zuid-Tirol, werkelijk sublieme wijnen maakt. Wijngaarden van 4 hectare en een stijgingspercentage van maar liefst 50 to 60%!!

Enorm strenge selectie van enkel de topdruiven. Van elke afzonderlijke druiventros worden enkel de 7 à 10 beste druifjes uitgekozen om uiteindelijk in wijn te transformeren.

Sylvaner 2012

Sylvaner wekt misschien bij velen een minder kwalitatieve connotatie op, maar u verandert zo van mening na het proeven van deze wijn! 100% Sylvaner, net zoals alle van zijn wijnen biologisch verbouwd, die zeer goed gedijt op een rotsachtige ondergrond, hier op maar liefst 600m hoogte.

Een medium body wijn op frâicheur gemaakt, deels op accacia houten vaten en deels op inox gefermenteerd en opgevoed. Soepele aroma’s van stekelbes en perzik met mooie ronde textuur.

Grüner Veltliner 2013

Deze schitterende wijnen van Garlider zijn afkomstig uit de meest noordelijke wijngaarden van Italië. Jonge wijnbouwer Christian Kerschbaumer verbouwt z’n druiven op slechts 4 hect. op wijngaarden met een hellingsgraad van maar liefst 50 to 60%. Uiteraard manuele pluk en een heel strenge selectie. Hij selecteert van elke tros slechts 7 to 10 druifjes !

Floraal en fijnkruidig aroma met héél subtiele, geïntegreerde vatrijping.

Laat u verleiden en u waant zich zo in de Dolomieten!

Müller Thurgau 2013

Mooie droge witte wijn met florale toets en hints van nootmuskaat en pas gemaaid gras. Wat 'n diepgang én fraîcheur! Ideaal in combinatie met asperges en fijne visgerechten. Een aanrader!