Phivino, Wine & Dine

Uit liefde voor gastronomie, een goed glas wijn of Champagne, 'n interessante wijndegustatie in combinatie met aangepaste gerechtjes, kwam het "Wine & Dine" idee.

U bent op zoek naar een degelijke fles wijn tegen een eerlijke prijs, een degustatie in uw bedrijf of bij u thuis? Dan biedt Phivino u een oplossing.

Dankzij de ervaring in de gastronomiewereld met stages in restaurants als Barbizon in Overijse en De Plezanten Hof in Hamme en als hoofdsommelier aan boord van de luxeschepen van Silversea Cruises presenteer ik, Philippe Van den Berghe, graag een fijne selectie wijnen, Champagnes en Porto op deze website.

We gaan vooral op zoek naar de "kleine" , familiale, wijnbouwers die op een natuurlijke wijze hun wijngaarden bewerken, en niet onbelangrijk, dit werk ook op die manier verderzetten in de wijnkelder.

Er is geen gebruik van pesticiden of herbiciden met als grote voordeel dat de natuurlijke gisten op de druiven blijven en dat de wijnbouwer geen beroep moet doen op artificiële aromagisten die uiteraard de smaak beïnvloeden. Enkel toevoeging van sulfiet indien nodig en in zeer beperkte dosage. (gemiddeld 30mg/liter ipv 'n standaard gemiddelde van +/- 150 mg/liter bij conventionele wijnen.)

Men gaat uit van het standpunt dat de wijn vooral in de wijngaard "gemaakt" wordt en men tracht een zo authentiek mogelijk product te bekomen met een zo min mogelijke interventie.

Dit alles uiteraard in de mate van het mogelijke, want toegegeven, het is niet omdat de wijn biologisch, bio-dynamisch of natuurlijk gemaakt is dat hij sowieso beter is.

De beste wijn is nog steeds de wijn die u het liefst drinkt! Gezondheid!

Philippe Van den Berghe

 

Over ons
Over ons
Over ons
Over ons