Barolo Riserva

€ 65.95

Nieuw 

Barolo - Pelassa

Enkel geproduceerd in top wijnjaren, en 2010 is er zo één! Nebbiolo ten top ! Licht volatiele neus, beetje zweverige aroma's die je aangenaam verrassen van bij het eerste glas ! Deze wijn heeft, alvorens hij aangeboden wordt, een parcours van 5 jaar afgelegd. 2 jaar in Sloveense en Franse eiken houten vaten en 3 jaar op fles.

Kleur Rood
Land Italië
Streek Piëmonte
Jaar 2010
Fles 75 cl
Druivenras Nebbiolo
Wijnbouwer/huis
Heerlijk bij Lamsvlees, Truffel, Boschampignons


Bijkomende informatie

Barolo, Wine for Kings, King of Wines ! 

Inderdaad, misschien niet de goedkoopste fles die er is, maar geloof me vrij, hier betaalt u enkel voor wat er -in- de fles zit (nog steeds het belangrijkste, vindt u niet?) en niet voor de ronkende naam van een gekend producent die erop kleeft !

Nebbiolo ten top !  Licht volatiele neus, beetje zweverige aroma's die je aangenaam verrassen van bij het eerste glas !  Deze wijn heeft, alvorens hij aangeboden wordt, een parcours van 5 jaar afgelegd, 2 jaar in Sloveense en Franse eiken houten vaten en 3 jaar op fles.

Van deze Barolo uit het zeer geslaagde oogstjaar 2010 kan u nu reeds genieten, (liefst decanteren) of  nog een 8 tal jaar laten rusten in uw kelder.

Gerechten die bereid zijn met een assortiment boschampignons en een puur natuur sausje passen hier uitstekend bij ! Smakelijk !

         

Finesse uit Piëmonte ! Sinds 2011 werken we samen met de Pelassa familie. Ontdek oa hun Moscato, Barbera & Barolo's !