Brunello di Montalcino - Fornacina

€ 33.90

Brunello di Montalcino

Na de manuele Sangiovese oogst begin oktober, volgt de vinificatie die ongeveer 30 dagen in beslag neemt. Hierna wordt de wijn verder opgevoed in Sloveense foeders en dit voor maar liefst 3 jaar! De wijn rust nadien nog een jaar op fles op het domein. Héérlijke Brunello met aroma's van rijp rood fruit, fijne kruidigheid en mooie intensiteit ! Bewaarpotentieel van ong. 10 jaar.

Kleur Rood
Land Italië
Streek Toscane
Jaar 2013
Fles 75 cl
Druivenras Sangiovese
Wijnbouwer/huis
Heerlijk bij Wild, harde kazen


Bijkomende informatie
Simon en Mauro Biliorsi, zonen van oprichter Ruggero die sinds 1981 Brunello maakt, staan nu aan het hoofd van het familiedomein Fornacina in Montalcino.

Hier werkt men ecologisch met respect voor de natuur, wijngaarden en de nabije omgeving.  Dit werd in 2004 beloond met het Biological Grown Grapes certificaat.

Op slechts 5 ha wordt hier Sangiovese verbouwd op zowel oost- als zuidgerichte heuvels en dit op een hoogte van ong. 400m.  Er is dan jaarlijks ook maar een productie van 20.000 à 25.000 flessen!

Het beperkte, maar zeer kwalitatieve assortiment wijnen,  Rosso en Brunello, wordt in de wijnkelder die uit 2 niveau's bestaat gerijpt in grote fouders.  Het 2de niveau ligt maar liefst 7 meter onder de grond!

Op slechts 5 ha wordt hier Sangiovese verbouwd op zowel oost- als zuidgerichte heuvels en dit op een hoogte van ong. 400m. Er is dan jaarlijks ook maar een productie van 20.000 à 25.000 flessen!