Chianti Classico Riserva

€ 19.90

Chianti Classico Riserva - Villa Pomona

Mooie Sangiovese, met kracht en finesse. 'n Bewaarpotentieel van maar liefst 8 jaar, wat kan tellen voor een Chianti Riserva! Wees er snel bij, want er worden jaarlijks slechts een 4500 flessen geproduceerd.

Kleur Rood
Land Italië
Streek Toscane
Jaar 2015
Fles 75 cl
Druivenras Sangiovese
Wijnbouwer/huis
Heerlijk bij Wild, hert en everzwijn


Bijkomende informatie
Deze Chianti Classico Riserva uit Castellina is gemaakt van 100% Sangiovese, verbouwt op een hoogte van 350m. Na de vinificatie wordt de wijn overgeheveld naar reeds gebruikte Sloveense fusten, waar de wijn zo'n 18 maanden verblijft. Daarna nog een 6 maanden rijping op fles, kwestie van 'n beetje "op rust" te komen alvorens te vertrekken op reis, richting Hamme !
 
Mooie Sangiovese, met kracht en finesse.  'n Bewaarpotentieel van maar liefst 8 jaar, wat kan tellen voor een Chianti Riserva!  Wees er snel bij, want er worden jaarlijks slechts een 4500 flessen geproduceerd.

De voorvader van de huidige familie Raspi, Signore Bandino Bandini, begon reeds wijn te maken op het Pomono landgoed, gelegen in Castellina in 1890. Een wijnfamilie met een traditie! En dat vertaalt zich uiteindelijk in de wijnen van vandaag. Deze wijnen worden gemaakt van Sangiovese en Cabernet Sauvignon die op een natuurlijke wijze worden verbouwd op een hoogte van 300m.