Corte Enrichetta

€ 14.00

Corte Enrichetta - Pelassa

Mooie blend van 50% Barbera en 50% Nebbiolo. Hier is geen tussenkomst van hout, wat niet zo evident is voor Nebbiolo. De druivenmost wordt gevinifieerd op inox cuves en nadien rijpt de wijn voor 12 maand op inox.

Kleur Rood
Land Italië
Streek Piëmonte
Jaar 2019
Fles 75 cl
Druivenras Barbera
Wijnbouwer/huis
Heerlijk bij Lichtere vleesgerechten, pasta met tomatensaus


Bijkomende informatie

De familie Pelassa maakt reeds sinds de jaren ’50 wijnen. Tot dan werd de wijn voornamelijk in bulk verkocht aan buren en vrienden. Het is onder de impuls van de zonen van vader Pelassa, nml Davide en Daniele dat de vinificatietechnieken verfijnd werden en er ook gefocused werd op export.

Geproefd en goedgekeurd door onze experts Licht van kleur, eigen aan de nebbiolo-druif. Crème van bosbessen, floraal, humus, kersen op alcohol. In de mond vrij krachtig en diep, harmonieuze balans tussen rijp fruit en zuren. Bijna de rode bourgogne-stijl.        DeMorgen Magazine

Mooie blend van 50% Barbera en 50% Nebbiolo.  Hier is geen tussenkomst van hout, wat niet zo evident is voor Nebbiolo. De druivenmost wordt gevinifieerd op inox cuves en nadien rijpt de wijn voor 12 maand op inox.

Dit resulteert in een zachte subtiele wijn waar het fruit primeert. Robijnrode kleur met aroma's van klein rood fruit. Een drinkklare wijn met laag tanninegehalte en een heel soepele afdronk!

Finesse uit Piëmonte ! Sinds 2011 werken we samen met de Pelassa familie. Ontdek oa hun Moscato, Barbera & Barolo's !