DisTinto

€ 7.90

DisTinto - Bodegas Enguera

DisTinto, vrij vertaald als “andere/eigenzinnige, rode” is een assemblage van 50% Tempranillo en 50% Syrah. Tempranillo (één van de meest aangeplante druivenrassen in Spanje) zorgt voor het sappige en volumineuze karakter, terwijl Syrah haar steentje bijdraagt tot de licht kruidige afdronk.

Kleur Rood
Land Spanje
Streek Valencia
Jaar 2018
Fles 75 cl
Wijnbouwer/huis
Heerlijk bij Bbq, chilli con carne, ragout


Bijkomende informatie

DisTinto, vrij vertaald als   “andere/eigenzinnige, rode”  is een assemblage van 50% Tempranillo en 50% Syrah.   Tempranillo (één van de meest aangeplante druivenrassen in Spanje) zorgt voor het sappige en volumineuze karakter, terwijl Syrah haar steentje bijdraagt tot de licht kruidige afdronk.

Eens de wijn gefermenteerd is ondergaat deze een vatrijping in Franse eiken vaten voor een periode van slechts 3 tot 4 maanden.  Met als grote voordeel dat de fruitaroma’s van zwarte bes en cassis mooi bewaard blijven.  Om de typiciteit van de wijn te behouden,  wordt er slechts een heel lichte filtratie doorgevoerd  waardoor er mogelijks een beetje sediment in de fles aanwezig kan zijn.

Kortom een “eigenzinnige”, andere, vlot drinkende rode wijn met zachte tannines  t.o.v. vele harde, langdurig vatgerijpte Spaanse wijnen.

Het familiebedrijf Bodegas Enguera werd gesticht in 1999 en beheert haar eigen wijngaarden, dit in tegenstelling tot vele huizen in Spanje die werken via een coöperatie. Bodega Enguera situeert zich in het zuidwesten van de provincie Valencia, meer bepaald in Clariano.