Due Rosso

€ 11.50

Due Rosso - Giannitessari

2/3 van de druiven wordt gefermenteerd in inox en 1/3 wordt eerst gedroogd, volgens het Amarone principe.  Deze licht ingedroogde druiven worden dan bij de wijn gevoegd en ondergaat hierdoor een tweede fermentatie, gevolgd door een rijping op tonneaux.

Kleur Wit
Land Italië
Streek Veneto
Jaar 2016
Fles 75 cl
Druivenras Merlot - Cab. Franc
Wijnbouwer/huis
Heerlijk bij Stoofpotjes, Gegrild rood vlees


Bijkomende informatie

Gianni Tessari maakt hier in de heuvels van Veneto, sinds de jaren ‘80 expressieve kwaliteitswijnen en dit uit drie verschillende terroirs.

De Due Rosso is in deze regio een ongewone, maar geslaagde combinatie van Merlot en Cabernet Franc.  2/3 van de druiven wordt gefermenteerd in inox en 1/3 wordt eerst gedroogd, volgens het Amarone principe.  Deze licht ingedroogde druiven worden dan bij de wijn gevoegd en ondergaat hierdoor een tweede fermentatie, gevolgd door een rijping op tonneaux.

Dit alles leidt tot een mooie geconcentreerde wijn met gebalanceerde tannines.

Aroma’s van zwart fruit, klein bosfruit en ‘n licht kruidige toets in afdronk doen u zo naar een tweede glas verlangen!                  

Gianni en zijn familie maken hier, in de heuvels van Veneto, sinds de jaren 1980 kwaliteitswijnen. Drie verschillende terroirs brengen karaktervolle wijnen. Elegante, expressieve wijnen van lokale druivenrassen Garganega, Trebbiano di Soave, Tai en 'n ongewone Merlot - Cab. Franc combinatie.