Heideboden Pinot Blanc - SOLD OUT

€ 10.90

Heideboden Pinot Blanc - Nittnaus - UITVERKOCHT

Manueel geplukte, biologisch verbouwde Pinot Blanc op de Noord Oost zijde van het Neusiedler meer. Spontane gisting in inox cuves. Fijn aroma van steenfruit en weidekruiden, vol en goed uitgebalanceerd in de mond, rijpe zuurgraad, delicate afdronk.

Kleur Wit
Land Oostenrijk
Streek Burgenland
Jaar 2018
Fles 75 cl
Druivenras Pinot Blanc
Wijnbouwer/huis
Heerlijk bij Asperges en milde visgerechten of als aperitief


Bijkomende informatie

“Platte bodem = vlakke wijn" wordt weleens gezegd. Althans dat is in het algemeen waar voor de wijnbouw, want de wijnstok verafschuwt een ondiepe bodem, want het wateroverlast komt vaak voor in ondiepe laaglanden. Dit is helemaal niet het geval in de zogenaamde heide, de vlakke, grote locatie aan het meer Neusiedl, dankzij de doorlatende zanderige grindachtige bodems.


Het zijn niet de grote wijnen die hier vandaan komen. Maar met een grote betrouwbaarheid van goede tot zeer goede wijnen. En dat is ook een waarde op zich. Daarom heeft de familie Nittnaus in 1994 de “heideboden" in het leven geroepen.

Witte wijn heeft een lange traditie in het heideland met de belangrijkste druivensoort uit Burgenland: de WeiBburgunder of Pinot Blanc.

In het uiterste oosten van Oostenrijk, aan de oevers van de Neusiedlersee wordt reeds sinds 1684 wijn gemaakt door de familie Nittnaus! Het Pannonische klimaat en de zeer diverse bodemtypes, van löss tot schist en kalk, zorgen voor zuivere, authentieke terroir wijnen.