Insolito

€ 12.50

Insolito - Biancardi

Zeer geslaagde, rijpe witte wijn gemaakt van het lokale druivenras Minutolo. Wordt wel ’s verward met Fiano, maar het is wel degelijk een ander druivenras. Goudgele kleur (zonder zelfs maar 1 dag in een vat te hebben doorgebracht), aroma’s van perzik en Jonagold appel. Fijne verfrissende aciditeit tot in de finale ! Wat een volume!

Kleur Wit
Land Italië
Streek Puglië
Jaar 2021
Fles 75 cl
Druivenras Minutolo
Wijnbouwer/huis
Heerlijk bij Gevogelte, Aziatische licht pikante gerechten, choucroute


Bijkomende informatie

Michele Biancardi uit Puglia, brengt deze “l’Insolito” voor het eerst uit ! En met verve !!

Zeer geslaagde, rijpe witte wijn gemaakt van het lokale druivenras Minutolo. Wordt wel ’s verward met Fiano, maar het is wel degelijk een ander druivenras.

De kalkrijke ondergrond (zoals die uit het Garganogebergte even verderop) zorgt ervoor dat het beetje regenwater dat er valt ook behouden blijft en zodoende de druivenstok niet vergaat van de dorst ! Na de oogst laat Michele de druiven even bekomen van de hitte en laat hij ze even rusten in een koelkamer met een temp. van 0°C. Hierdoor behouden de druiven hun volle aroma.

Goudgele kleur (zonder zelfs maar 1 dag in een vat te hebben doorgebracht), aroma’s van perzik en Jonagold appel. Fijne verfrissende aciditeit tot in de finale ! Wat een volume!

Een karaktervolle wijn die heel wat gerechten aankan! Ideaal bij tal van visgerechten met bv een botersausje of zelfs gevogelte.

Michele Biancardi in hartje Puglia ! Verrassende biologisch gecertifieerde wijnen uit Cerignola. Mille Ceppi - Fiano - Minutolo - Primitivo - Uno Piu Uno - Nero di Troia