La Marchesa

€ 15.50

La Marchesa

De markiezin onder de Feudi Spada wijnen uit Umbrië, het "Groene Hart" van Italië, vlakbij Orvieto. Uitzonderlijk geslaagd huwelijk van Grechetto en Riesling verbouwd op een vulkanische ondergrond.

Kleur Wit
Land Italië
Streek Umbrië
Jaar 2022
Fles 75 cl
Druivenras Grechetto - Riesling
Wijnbouwer/huis
Heerlijk bij Rijke visgerechten, gevogelte, kalfsvlees, kazen


Bijkomende informatie

De markiezin onder de Feudi Spada wijnen uit Umbrië, het "Groene Hart" van Italië, vlakbij Orvieto.  Uitzonderlijk geslaagd huwelijk van 90% Grechetto Piccolo en 10% Riesling Renano met een gemiddelde leeftijd van 8 jaar en verbouwd op een vulkanische ondergrond met klei en kalk.

Fermentatie en rijping op inox cuves voor Grechetto.  Riesling wordt zowel gefermenteerd als gerijpt op barriques. Hieropvolgend 4 maanden sur lies en 1 maand op fles.  

Fijne aroma's van tropisch fruit en appelsienbloesem met lange afdronk.

  • De naam “La Marchesa”, de markiezin, is afgeleid van de echtgenote van Orazio Spada, die in 1600 de “Opera Pia” , een liefdadigheidsinstelling oprichtte. Elke arme ontvangt 216 schapen, 22 geiten en 2 biggen.  Ze hadden de taak om de dieren te verzorgen, de boerderijproducten te gebruiken zoals ze willen en de kudde na 5 jaar terug te brengen.  Het vorstendom werd al snel een bloeiend cultureel en economisch centrum, dat voor die tijd ongezien was.
 
 

Hier in Viceno, vlakbij Orvieto, wordt oa 90 jaar oude Grenache, Grechetto, Riesling en Sangiovese verbouwd in een uitzonderlijk micro-klimaat. La Marchesa-Opera Rosato-Peppone !