Madonna

€ 23.90

Nieuw 

Madonna - Feudi Spada

Delicaat fruit, onderbouwd door subtiele vatrijping. Klassevolle wijn die zeker zijn plaats waard is naast vele Bourgognes! Het etiket werd ontworpen door keramist Marino Moretti uit Viceno.

Kleur Wit
Land Italië
Streek Umbrië
Jaar 2020
Fles 75 cl
Druivenras Chardonnay
Wijnbouwer/huis
Heerlijk bij Rijke fijne visgerechten, Kreeft, Gevogelte, Gerijpte Kazen


Bijkomende informatie

Ragfijne Chardonnay van wijnmaker Alessandro Leoni.  Madonna, een adellijke dame die in het naburige Castel Viscardo woonde tijdens de middeleeuwen.  Zowel het kasteel als deze topwijn zijn zeker het ontdekken waard!   

100% Chardonnay, 8 maanden gerijpt op 1 en 2 jaar oude Franse barriques en 30% op nieuwe vaten. 

Delicaat fruit, onderbouwd door subtiele vatrijping.  Klassevolle wijn die zeker zijn plaats waard is naast vele Bourgognes!  Het etiket werd ontworpen door keramist Marino Moretti uit Viceno.

  • Een wijn met geschiedenis. Het etiket werd ontworpen door Marino Moretti, die in Castel Viscardo zijn atelier heeft en ook woont en tevens de geboorteplaats is van Orazio Spada.  Madonna Antonia, werd in 1300 weduwe in het Spada vorstendom en kreeg de touwtjes in handen.  Zij was heel bekwaam, intelligent en had heel veel charisma.

 

 
 

Hier in Viceno, vlakbij Orvieto, wordt oa 90 jaar oude Grenache, Grechetto, Riesling en Sangiovese verbouwd in een uitzonderlijk micro-klimaat. La Marchesa-Opera Rosato-Peppone !