Megala

€ 13.90

Megala - Bodegas Enguera

Megala, is het “vlaggeschip” van het huis Enguera en is gemaakt van enkel de best geselecteerde druiven. Een samenstelling van 60% Monastrell (=Mourvèdre in Frankrijk), 20% Marselan en 20% Tempranillo. Deze druivenrassen staan garant voor de rijpe rode fruitaroma’s. 14 maand gerijpt op nieuwe Franse barriques wat zorgt voor kracht, mooie toast verweven met het fruit. Bio gecertifieerd.

Kleur Rood
Land Spanje
Streek Valencia
Jaar 2019
Fles 75 cl
Wijnbouwer/huis
Heerlijk bij Gegrild rood vlees


Bijkomende informatie

Megala, is het “vlaggeschip” van het huis Enguera en is gemaakt van enkel de best geselecteerde druiven.  Een samenstelling van Tempranillo, Marselan en Monastrell (=Mourvèdre in Frankrijk). Kenmerkende, rijpe rode fruitaroma’s.

Eens de wijn gefermenteerd is ondergaat deze een vatrijping in nieuwe Franse eiken vaten voor een periode van maar liefst 14 maanden.

Om de typiciteit van de wijn te behouden,  wordt er slechts een heel lichte filtratie doorgevoerd  waardoor er mogelijks een beetje sediment in de fles aanwezig kan zijn.  Bio gecertifieerd.

Gestructureerde wijn, met een mooie balans tussen fruit en hout.  De zachte tannines en fijne aciditeit zorgen tevens voor een bewaarpotentieel van +/- 5 jaar.  Heerlijk bij een stukje geroosterd vlees !

 

Het familiebedrijf Bodegas Enguera werd gesticht in 1999 en beheert haar eigen wijngaarden, dit in tegenstelling tot vele huizen in Spanje die werken via een coöperatie. Bodega Enguera situeert zich in het zuidwesten van de provincie Valencia, meer bepaald in Clariano.