Megala Magnum

€ 28.50

Megala - Bodegas Enguera

Megala, is het “vlaggeschip” van het huis Enguera en is gemaakt van enkel de best geselecteerde druiven. Een samenstelling van 50% Syrah en 50% Monastrell (=Mourvèdre in Frankrijk). Syrah zorgt voor een fijne kruidigheid in de wijn, terwijl Monastrell garant staat voor de rijpe rode fruitaroma’s.

Kleur Rood
Land Spanje
Streek Valencia
Jaar 2010
Fles 150 cl
Wijnbouwer/huis
Heerlijk bij Gegrild rood vlees


Bijkomende informatie

Megala, is het “vlaggeschip” van het huis Enguera en is gemaakt van enkel de best geselecteerde druiven.  Een samenstelling van 50% Syrah en 50% Monastrell (=Mourvèdre in Frankrijk). Syrah zorgt voor een fijne kruidigheid in de wijn, terwijl Monastrell garant staat voor de rijpe rode fruitaroma’s.

Eens de wijn gefermenteerd is ondergaat deze een vatrijping in Franse en Amerikaanse eiken vaten voor een periode van maar liefst 14 maanden.

Om de typiciteit van de wijn te behouden,  wordt er slechts een heel lichte filtratie doorgevoerd  waardoor er mogelijks een beetje sediment in de fles aanwezig kan zijn.

Gestructureerde wijn, met een mooie balans tussen fruit en hout.  De zachte tannines en fijne aciditeit zorgen tevens voor een bewaarpotentieel van +/- 5 jaar.  Heerlijk bij een stukje geroosterd vlees !

Eveneens verkrijgbaar in Magnum (1,5 L) verpakt in stijlvolle houten kist.

Het familiebedrijf Bodegas Enguera werd gesticht in 1999 en beheert haar eigen wijngaarden, dit in tegenstelling tot vele huizen in Spanje die werken via een coöperatie. Bodega Enguera situeert zich in het zuidwesten van de provincie Valencia, meer bepaald in Clariano.