Mille Ceppi

€ 21.95

Mille Ceppi - Biancardi

Dit is toch wel een unieke wijn ! Michele gebruikt hier enkel het autochtone druivenras Nero di Troja en dit van zijn 1000 beste wijnstokken. (Mille Ceppi…) Puur zwart fruit, braam en 'n subtiel vleugje zoethout in de afdronk. Een zeer beperkte productie van slechts 1200 flessen !

Kleur Rood
Land Italië
Streek Puglië
Jaar 2018
Fles 75 cl
Druivenras Nero di Troia
Wijnbouwer/huis
Heerlijk bij Stoofpotjes van wild, hert, veenbesjes


Bijkomende informatie
Dit is toch wel een unieke wijn ! Michele gebruikt hier enkel het autochtone druivenras Nero di Troja en dit van zijn 1000 beste wijnstokken. (Mille Ceppi…) Eens de wijn gefermenteerd is wordt hij gelagerd op Terra Cotta amforen met een inhoud van 500 liter en dit voor maar liefst 8 maanden. Puur zwart fruit, braam en 'n subtiel vleugje zoethout in de afdronk. Een zeer beperkte productie van slechts 1200 flessen !

Héérlijk in combinatie met lamsvlees en grillades en perfecte begeleider van gerijpte harde kazen !

Bij voorkeur decanteren / karaferen.  De wijn is niet gefilterd, dus er zit een klein beetje bezinksel in de fles, maar bovenal doet de extra lucht, deugd aan de wijn.  Decanteer gerust enkele uren op voorhand, geen probleem.

Ook verkrijgbaar in stijlvolle geschenkverpakking : kistje met 3 flessen 63.00 €

Michele Biancardi in hartje Puglia ! Verrassende biologisch gecertifieerde wijnen uit Cerignola. Mille Ceppi - Fiano - Minutolo - Primitivo - Uno Piu Uno - Nero di Troia