Orazio

€ 24.90

Nieuw 

Orazio - Feudi Spada

10 jaar oude Alicante vergist in cementen tanks, wat de concentratie van het sap bevordert. Hierop volgt een vatrijping van 1 jaar. Zwoel rood fruit, heel gebalanceerd en complex. Beperkte productie van slechts 1300 fl per jaar. Het etiket werd ontworpen door Marino Moretti, een bekend Italiaans kunstenaar.

Kleur Rood
Land Italië
Streek Umbrië
Jaar 2019
Fles 75 cl
Druivenras Alicante
Wijnbouwer/huis
Heerlijk bij Châteaubriand, hertekalffilet


Bijkomende informatie

Op een hoogte van 450m, zuid-zuidwest gericht en met een klei- en kalkrijke ondergrond wordt 10 jaar oude Alicante verbouwd. 

Fermentatie vindt plaats in cementen tanks, wat de concentratie van het sap bevordert.  Hierop volgt een vatrijping van 1 jaar en 1 jaar flesrijping.

Heel beperkte productie van slechts 1300 fl per jaar.  Het etiket werd ontworpen door Marino Moretti, een bekend Italiaans kunstenaar.

  • Wijn opgedragen aan Orazio Spada “de boerenprins” die in 1669 Grenache enten uit het zuiden van Frankrijk importeerde. Het druivenras werd meer dan 3 eeuwen verbouwd en er werd een uitstekende, kwalitatieve wijn van geproduceerd.
 
 

Hier in Viceno, vlakbij Orvieto, wordt oa 90 jaar oude Grenache, Grechetto, Riesling en Sangiovese verbouwd in een uitzonderlijk micro-klimaat. La Marchesa-Opera Rosato-Peppone !