Pecorino Natura e Passione

€ 11.60

Pecorino Natura e Passione - Agricosimo

Het lokale druivenras Pecorino wordt begin september, hier in Villamagna - Abruzzo, manueel geplukt. Gisting en rijping enkel in inox om zo het frisse karakter te behouden. Mooie fraîcheur met fijne citrus aroma's.

Kleur Wit
Land Italië
Streek Abruzzo
Jaar 2017
Fles 75 cl
Druivenras Pecorino
Wijnbouwer/huis
Heerlijk bij Aperitief, salades, lichte visgerechten, romige kazen


Bijkomende informatie

De Pecorino druif, ook wel schapendruif genoemd, is van origine een Italiaanse druif uit de Marche/Abruzzo streek. De Pecorino dankt haar naam aan de schapen van Italiaanse boeren, die de druif als lekkernij beschouwden (Pecora is "schaap" in het Italiaans).

Men dacht dat de Pecorino druif uitgestorven was. Door de dunne schil en de daarbij behorende gevoeligheid voor klimaat en ziektes was deze druif niet gemakkelijk te verbouwen. De moeilijke eigenschappen waren daarom ook de voornaamste reden voor het verdwijnen van de Pecorino rond 1900.

Begin 1980 werd er een oude Pecorino druivenstok terug gevonden in de Abruzzo. Na onderzoek en verfijnde vinificatietechnieken kwam de “eerste” Pecorino wijn, begin jaren ’90 terug op de markt.

Deze wijn, gemaakt van 100% Pecorino druifjes, wordt gekenmerkt door een volwassen, complexe en overtuigende stijl. In de neus vooral aroma's van geel fruit als appel, meloen, perzik en vleugje bloemigheid en acacia. In de mond een volle wijn met body, zachte delicate zuren en elegantie.

 
 

Een hommage aan Cosimo Damiano Proietto, de voorvader uit de 17de eeuw, van de huidige familie die in 2000 dit wijndomein oprichtte. Passerina - Pecorino - Montepulciano zijn hier de hoofdrolspelers!