Pinot Noir Sonnenberg

€ 30.95

Pinot Noir Sonnenberg

Prachtige Pinot Noir ! Wat een wijn met finesse, fruit, elegantie,...

Kleur Rood
Land Duitsland
Streek Pfalz
Jaar 2017
Fles 75 cl
Druivenras Pinot Noir
Wijnbouwer/huis
Heerlijk bij klein haarwild, lamsvlees


Bijkomende informatie
Pinot Noir uit de Masalle selectie van de Côte de Nuits.  Masalle is één van de meest nobele Pinot Noir types die er zijn.  Kleine dichte trosjes die geweldig mooi fruit leveren.  Echter vrij moeilijk te verbouwen, omdat ze erg onderghevig zijn aan grijsrot en als biodynamisch wijnbouwer mag Vincent Eymann ook geen chemische middelen gebruiken.
 
Een opbrengst van slechts 35 a 40 hl/hect.  Heel strenge selectie van de manueel geplukte druiven die na het kneuzen ong 3 tot 4 weken op de schil weken en waarop een spontane gisting gebeurt.  Dus geen gebruik van kunstmatige gisten.
 
Enkel Pigeage om op een subtiele wijze extra smaak en kleur in de most te verkrijgen.   De wijn rijpt 18 maand in Tonneaux en Barrique uit Mercurey, Zuid-Bourgogne.  (20% nieuwe eik).
 
Net zoals de ondergrond van de Sonnenberg wijngaarden bestaat ook de ondergrond waarop deze eiken groeien hoofdzakelijk uit kalksteen.

 

 

De 3 de generatie Eymann bewerkt nu de wijngaarden en maakt hier heerlijke, verteerbare wijnen. Sinds 1983 organische druiventeelt en sinds 2006 bio-dynamisch, Demeter.