Wijnbouwers & wijnhuizen

Mas Codina - Penedès


De wijnen van het wijnhuis Mas Codina zijn afkomstig uit de Alt Penedès, net ten zuiden van Barcelona. De klimatologische omstandigheden in deze wijnstreek zijn perfect voor het produceren van mooie kwaliteitswijnen. Deze wijnstreek geniet een hoog aantal zonuren en voldoende neerslag zodat de druiven hun optimale rijpheid bereiken.

Het wijnhuis Mas Codina is een klein familiebedrijf dat al sinds 1681 druiven verbouwd. Vanaf 1985 is de huidige eigenaar Antoni Garriga begonnen met het zelf produceren en bottelen van hun wijnen, voor 1985 werden deze druiven verkocht aan een Coöperatie.

De druiven afkomstig van de 40 hectare eigen wijngaarden worden handmatig geoogst en zodoende selecteert men hier al op de kwaliteit van de druiven in de wijngaard.

Heerlijke frisse Cava ,afkomstig uit de Pénedès, de wijnstreek rondom Barcelona en de streek waar de meeste Spaanse Cava’s vandaan komen. Deze Cava wordt gemaakt volgens de Méthode Traditionelle, dat wil zeggen dat de wijn op dezelfde manier wordt gemaakt als Champagne. (2de gisting op fles). ’n Brut Reserva maw een flesrijping van 15 maanden en druiven uit 1 oogstjaar, dus eigenlijk een millisimé.

De druiven die gebruikt worden in deze Cava zijn Macabeu, Chardonnay, Xarello en Pinot Noir. Door toevoeging van Pinot Noir, wat vrij uitzonderlijk is, wordt de Cava wat romiger, wijnachtiger en beetje rozig in kleur.

De gisting vindt gedeeltelijk op fles plaats waardoor er een natuurlijke, zachte “mousse” ontstaat. Deze Cava is heerlijk zacht van smaak met een zeer verfijnde “mousse” en een volle rijpe afdronk. Heerlijk als aperitief te serveren op ongeveer 9°C.

  waar in Spanje?  Bekijk op Google Maps.